Publicerad den 2 kommentarer

Vill du kriminalisera Mats och Bengt


Två män i 40 årsåldern som heter Mats och Bengt gillar att umgås när de är barnfria. Mats och Bengt bestämmer sig för att chilla hemma hos Mats och kolla på gårdagens fotbollsmatch. Mats och Bengt gillar att konsumera cannabis. Mats & Bengt röker en joint och tittar på matchen!

Vill du att detta ska vara olagligt? En lag som förbjuder detta beteende för med sig långt mycket mer skadliga konsekvenser, både för samhället i stort och på individnivå ön vad själva substansen cannabis gör.

Till att börja med så är bruk av cannabis olagligt i Sverige och har varit det sen slutet på 80-talet. Förbudet finns för att minska tillgången av cannabis i Sverige

Men det har inte fungerat. Detta vet vi eftersom cannabis har sjunkit i pris, är mer lättillgängligt samtidigt som kvaliteten och styrkan har ökat sen 80-talet. Om tillgången hade blivit begränsad då hade priset ökat inte sjunkit (detta är grundläggande ekonomi).

Så det röks mer cannabis i Sverige idag än på 80-talet. Alltså innan förbudet för eget bruk kom till stånd. Du kanske inte tycker detta är bra. Men är du villig att kriminalisera dem som röker cannabis? Tänk om vi hade kriminaliserat kaffe? Folk hade inte slutat dricka kaffe för det. Det som hade hänt är att lagen hade kriminaliserat helt vanliga människor. Detta för med sig oerhörda och negativa konsekvenser till ingen nytta.

Bättre att vi legaliserar och reglerar cannabis marknaden i Sverige. Så att ansvarsfulla och skattebetalande företag kan hålla i försäljningen och inte kriminella och våldsamma gäng.

2 reaktioner på “Vill du kriminalisera Mats och Bengt

  1. Min far diagnostiserades med prostatacancer marsch 2017 och sedan dess har vi gjort kemoterapi 3 gånger men cancer fortsätter att återvända. För några månader sedan hörde jag om cannabisolja och dess helande effekt och jag fick cannabisoljan från Australien på ricksimpsonmedicaloil@outlook.com och min far började behandlingen omedelbart med cannabisolja efter att ha använt cannabisolja för behandling vid föreskriven tid Rick Simpson, det var totalt botemedel och som jag skriver nu kan min far gå själv om sig själv utan stöd från någon och gå ut när som helst han väljer.

    Med vänliga hälsningar
    Vanessa Hellas

    1. Tack för att du delar med dig. Jag har hört så många framgångssagor med Rick Simpson oljan. Underbart att hör att din pappa må bättre.
      Paul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *