Publicerad den 2 kommentarer

The healing of the nation

Jag tänkte gå ut och fira Bob Marleys födelsedag med att se Morgan Heritage igår.

Men just som jag var på väg att hoppa in i duschen och göra mig i ordning, hörde jag en röst i mitt huvud, som sa:

Herb is the healing of the nation. Alcohol is the destruction.”

Det var Bob Marley himself som talade till mig.

Många gånger när jag varit på reggaespelningar i Sverige, har jag haft en obehaglig känsla längst där inne, trots att jag på ytan haft en riktigt trevlig kväll.

Den obehagliga känslan handlar om att det är något som inte stämmer, när en hel publik hyllar reggaekulturen och musiken, med dess budskap om renlevnad och sundhet, samtidigt som de gör allt vad de kan för att dränka sig i alkohol inifrån.

Jag stannade hemma och mediterade i stället.

Burn down Babylon, och stay healthy!

/Michael Mårtensson

2 reaktioner på “The healing of the nation

  1. […] sett har jag stor respekt för IOGT-NTO och deras arbete. Jag har själv inte mycket till övers för den svenska alkoholkulturen, och jag stöder vanligtvis organisationens arbete för nykterhet […]

  2. […] har redan nämnt namn som Bob Marley, Morgan Freeman, Robert Altman och Steve Jobs, och listan med välkända, kreativa och drivna […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *