Publicerad den Lämna en kommentar

Sök mening inte lycka!

Efter alla år av studier fick du äntligen jobb. Det kändes bra i början. Men efter ett tag började tankarna sippra in från ditt omedvetna. Gör jag rätt? Tänk om jag har fel? Osv. Det är inte lätt att erkänna när man haft fel. Särskilt inte när man har byggt sin karriär på dessa felaktigheter. Det är inte heller lätt att byta karriär. Särskilt inte när man har köpt, bostad, sommarstuga, skaffat ungar etc.

Men allt detta tar inte ifrån dig det faktum att du har byggt en karriär på att bestämma över andra människor. Vi pratar inte om barn och ungdommar. Utan andra vuxna. Vuxna som är precis som dig. Människor med drömmar och mål. Men de vill inte leva som dig när det kommer till vissa aspekter av deras diet. Det  skadar ingen. De vill bara kunna leva sitt liv som de vill och kunna stoppa i sig vad de anser är rätt för dem.

Men du säger nej och  gör allt för att tvinga dem att sluta. Du hotar med dryga böter, stigma, fängelse och till och med döden. Om de inte gör som du säger. Din karriär kräver detta utav dig. Och vem är du utan din karriär. Utan din feta lön, status, huset, bilen, sommarstugan, semesterbilderna på Facebook?

Det är lättare att bara fortsätta än att erkänna att man har haft fel. Det är svårt att ge upp alla sina leksaker (prylar). Men det är det rätta. Det vet du!

Du pekar fingret på kriminella som härjar på stan och skjuter varandra för status och prylar. Men de är precis som dig. De söker lycka istället för mening. Precis som du. Tror de att prylar och status gör en lycklig. Men den sanna lyckan ligger i att känna mening med sitt liv genom att utvecklas och bidra till andra än sig själv.

Du måste sluta först och ge upp din jakt på status och prylar. Innan du kan peka finger och be någon annan göra det.

En man sökte upp Gandi för att be om råd om hur man slutar äta socker. Mannen frågade: – Gandih jag vill sluta äta socker, hur ska jag göra?

Gandih sänkte sitt huvud och tänkte för sig själv en lång stund. Till slut höjde han på huvudet och svarade: – Min broder kom tillbaka om 1 månad så ska jag ge dig svaret!

Mannen sökte upp Gandih efter en månad och frågade: – Gandih nu har det gått en månad, kan du svara på hur jag ska göra för att sluta med socker?

Gandih: – Sluta ät socker!

Mannen tittade fundersamt på Gandih och frågar: -kunde du inte sagt det för en månad sen?

Gandih:  – nej. Jag var tvungen att själv sluta med socker för att kunna ge dig mitt råd.

Må bäst och njut av sommaren min vän ❤️🙏

Att känna mening, utveckling och att man bidrar är botemedlet för depression. 

 

Ps: Vi är vuxna, vi skadar inga andra människor. Så länge vi inte gör det låt oss leva livet på våra egna villkor så är du snäll ❤️🙏 bygg en karriär på någonting annat än att bestämma och försöka tvinga människor att leva som du vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *