Publicerad den Lämna en kommentar

PGR-Weed Bör aldrig konsumeras och hur du upptäcker det!

Bild nedan: PGR-weed sida vid sida med ekologiskt ogräs

Växttillväxtregulatorer (PGR) används av skrupelfria odlare.  Resultatet av att odla med PGR är att du får en produkt som är skadlig istället för helande.

Skrupelfria odlare är ofta villiga att göra vad som helst för pengar. En av sakerna som är populära för dessa smutsodlare är just att mata cannabisväxten med tillväxtregulatorer (PGR. PGR får cannabisen att producera tunga och extremt täta “buds” (blommor) som lätt lurar den oinvigde att de har fått tag i värsta weedet. Men istället för att weedet har medicinska fördelar. Har weed som har odlats med PGR skadliga effekter på hälsan. 

Vad är PGR?

Att använda PGR eller växttillväxtregulatorer – hjälper till att kontrollera cannabisväxtens tillväxt. 

I cannabis är det ett billigt tillsatsmedel som används för att “bulka”upp blommorna. För att få dem att både öka i vikt och i densitet. Därmed kan den omoraliska odlaren blåsa upp priset och lura ovetande konsumenter.

PGR ökar inkomsterna för skrupelfria odlare. Men det sker på konsumentens bekostnad som får betala med sin hälsa. Det finns nämligen bekräftade kopplingar mellan negativa hälsoeffekter och PGR-användning.

Vad är de vanligaste typerna av PGR?

Många typer av PGR-medel hjälper till att kontrollera växttillväxt i många olika växtarter. När det kommer till odling av cannabis är emellertid de tre huvudtyperna som vanligtvis används paclobutrazol, daminozid och klormekvatklorid.

Paklobutrazol

Paclobutrazol är en växtfördröjningsmedel som fungerar som en gibberellinsyra antagonist. 

Genom att binda till vissa enzymer minskar paclobutrazol växtens förmåga att syntetisera terpener. Det minskar också plantans förmåga att producera den viktiga och läkande molekylen THC.

Färre terpener och lägre mängder THC minskar plantans läkande egenskaper drastiskt. 

Som ett resultat av detta kan entourageeffekten (synergierna som äger rum när plantans substanser får verka tillsammans) inte uppstå. 

Men det som är intressant för dessa  omoraliska smutsodlare är att. När de använder paclobutrazol hindrar det förlängningen av plantans celler. Detta resulterar i att cellerna packas tätt vilket ökar densiteten samt vikten på budsen (blommorna). 

När buds som innehåller paclobutrazol röks bryts ämnet ner i något som kallas för nitrosaminer. Nitrosaminer är den mest cancerframkallande ämnet som finns i cigaretter. 

Studier visar bla att paclobutrazol kan negativt påverka fertiliteten hos män och orsaka leverskador.

Med andra ord. Odla dina egna grönsaker och om du handlar på svartamarknaden, Investera i en förångare så att du kan konsumera ditt weed utan riskera att dö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *