Publicerad den 1 kommentar

Nya perspektiv med cannabis

Mästerregissören on-set

En gång läste jag någonstans att den massivt prisbelönte filmregissören, producenten, och manusförfattaren Robert Altman (1925-2006) sagt att han gillade att sjunka ner i soffan med en joint, efter en lång arbetsdag, och att cannabis fick honom att se dagens händelser från nya perspektiv.

Själv har jag absolut inga problem att förstå vad Altman menar, men tydligen finns det människor som tycker att en sådan produkt ska vara olaglig, och dessutom har mage att se ner på dem som använder den.

En kan ju undra om de aldrig har sett Prêt-à-Porter.

Ett av mästarens verk

Altman brukar anses som en av de största och mest inflytelserika filmmakarna i den amerikanska filmhistorien, med sin (särskilt i Hollywood) sällsynt naturalistiska, men samtidigt stiliserade och satiriska, estetik.

Säger han att cannabis kan hjälpa en att slappna av, och ge nya perspektiv på ens arbete, så att en kan göra ett bättre jobb, då tycker jag faktiskt att en kan lyssna, i stället för att sitta och tramsa om att cannabis ska vara olagligt, och se ner på dem som brukar växten.

Gör som Robert Altman, se saker från nya perspektiv, och stay healthy!

/Michael Mårtensson

1 reaktion på “Nya perspektiv med cannabis

  1. […] har redan nämnt namn som Bob Marley, Morgan Freeman, Robert Altman och Steve Jobs, och listan med välkända, kreativa och drivna kulturskapare, som gjort cannabis […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *