Publicerad den 3 kommentarer

Medicinsk cannabis lagligt i Sverige

”The biggest killer on the planet is stress and I still think the best medicine is and always has been cannabis.” – Willie Nelson, countrylegend

Låt oss klargöra fakta.

En gång för alla.

Medicinsk cannabis, som innehåller THC, är redan lagligt i Sverige.

Det är bara det att de gjort det väldigt komplicerat att få det utskrivet, och sedan extremt dyrt för den som väl fått det, eftersom de inte inkluderat medicinen i högkostnadsskyddet. Självklart medvetet.

apotekets hemsida kan vi exempelvis läsa att 3 x 10 ml. Sativex, vilket ger ca. 3 x 90 sprayningar, går loss på hela 4750:-.

Detta pressar självklart dem som av någon anledning känner att de behöver cannabis med THC för att må bra, eller kanske rentav försöker överleva någon dödlig sjukdom, till en illegal marknad, där de slipper betala dessa summor för ett enkelt cannabisextraxt, vilket i grund och botten är exakt vad Sativex är.

Men, tillgång till laglig cannabis ska inte vara en klassfråga, eller en fråga om hur mycket man tjänar.

I slutändan handlar det om rätten till adekvat medicin och vård, vilket i sin tur är en fråga om mänskliga rättigheter, och nästa steg torde alltså vara att inkludera Sativex i högkostnadsskyddet.

Helst nu.

För övrigt är det viktigt att notera att alla som nu ”bryter mot lagen” och brukar cannabis, egentligen knappt gör sig skyldiga till ett riktigt brott, utan faktiskt bara underlåtit att skaffa fram recept, samt inte kan eller vill betala 4750:- per leverans.

Den riktigt vakne kan även se att hela kriminaliseringspolitiken i grund och botten bara är ett monopolkrig.

Både staten och kapitalet vet uppenbarligen redan att cannabis är medicin, eftersom de själva säljer medicinsk cannabis, men de försöker just nu klura ut hur de ska kunna monopolisera alltihop, innan de erkänner fullt ut.

Ha en härlig alla hjärtans dag, och stay healthy!

/Michael Mårtensson

3 reaktioner på “Medicinsk cannabis lagligt i Sverige

  1. Det blir bedre. Om mange år, kan vi sikkert dyrke selv helt lovlig.

    1. Jag tror att det kommer gå ganska fort tills vi är där. :)/Michael Mårtensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *