Publicerad den 2 kommentarer

Me too

Ibland ger de sig till och med på barn

I dessa tider av #metoo och (självklart fullt rimliga och viktiga) diskussioner om sexuella trakasserier osv., kanske det är på sin plats att vi även lyfter frågan om varför vi utan vidare protester accepterar att staten med hot om våld tvingar oss att klä av oss nakna, tafsar på oss, och ibland (med läkare som ombud) penetrerar våra kroppsöppningar, i jakten på cannabis.

Själv har jag fått lov att klä av mig, och blivit tvingad till olika förnedrande saker, i statens jakt på cannabis, så många gånger att jag nästan börjar undra om det är min tatuering de är ute efter.

Känn på den här då, Tullverket!

Själv har jag har inga problem med att klä av mig naken och posera framför staten,  men det är nog mest för att jag har blivit van (läs: avtrubbad) efter alla dessa gånger, och andra personer reagerar så klart annorlunda.

När jag tänker efter kändes det nog ganska kränkande de första tjugo gångerna, eller så.

Själva tvånget att klä av sig för en struntsak som cannabis, är i alla händelser en kränkning av den personliga integriteten, med sexuella undertoner som inte kan viftas bort.

Tänk om staten dök upp och tvingade oss att strippa mitt i gatan, och blotta våra könsorgan, vid blotta misstanken om att vi kanske hade gått mot röd gubbe.

Hur skulle det se ut?

Och varför skulle det här vara okej när det gäller cannabis?

Det är ju betydligt mer riskabelt för vår hälsa att gå mot röd gubbe än att röka gräs, till exempel. Så det kan knappast vara för vårt eget bästa som staten väljer att förnedra oss för just cannabis.

Ifrågasätt det självklara, och stay healthy!

/Michael Mårtensson

#meeto

2 reaktioner på “Me too

  1. Vill du hellre att man kommenterar här eller på facebook?

    1. Var du vill. Har suttit inlåst pga aktivism, så sorry sent svar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *