Publicerad den Lämna en kommentar

Kan man drabbats av schizofreni av att konsumera cannabis?

De människor som har drabbats av schizofreni de drack säkert alla vatten regelbundet. Det betyder inte att det var vattnet som orsakade schizofreni. Det vi pratar om heter Kausalitet eller orsakssamband.

Kausalitet eller orsakssamband.

Innan vi går vidare måste vi reda ut begreppet Kausalitet/orsakssamband.
Visste du tex att det finns massor med studier som påvisar att de som växer upp med katter har större chans att drabbas av schizofreni. Dessa studier är gjorda med glimten i ögat. För att just påvisa att bara för att det föreligger ett samband behöver det inte betyda att det råder kausalitet/orsakssamband.

Kanske var det någonting annat som utlöste schizofrenin hos personen som du pratar om.

Det skulle kunna vara så att det är fler människor med psykisk ohälsa som är mer benägna experimentera med att röka cannabis eller experimentera med andra droger än de personer som är psykiskt friska?

Tex. Om du googlar på school shootings us farmaceptical drugs så hittar du denna lista httpss://www.cchrint.org/school-shooters/
Alla på denna listan är personer som massmördat människor på olika skolor i USA. Visste du att 100% av dessa personer gick på någon form av farmaceutisk medicin för psykisk ohälsa. Detta behöver inte betyda att när man tex tar prozac att man blir mördare. Det finns ett samband mellan att ta farmaceutisk medicin för psykisk ohälsa och skolskjutningar men det råder så här långt ingen kausalitet/orsakssamband.

En mer trolig teori är att de som är benägna att skuta sina kolkamrater alla lider av någon form av psykisk ohälsa. Och att de som lider av psykisk ohälsa är mer benägna av att ta farmaceutisk medicin än de som är psykiskt friska.

Vill du veta met om andra drogmyter som tex att cannabis orsakar schizofreni tycker jag du borde kolla in DR Carl Hart

httpss://www.youtube.com/watch?v=eRLztQyC7-Y

/Paul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *