Publicerad Lämna en kommentar

Kakao är en superfrukt

Kakao i sin råa form kan sänka risken för diabetes, hjärtsjukdomar, cancer och stroke med upp till 90 procent.

Ett regelbundet intag av kakao i rå form ger dig ett fantastiskt skydd mot kroniska och allvarliga sjukdomar. Desto mer rå kakao du får i dig desto bättre är det för din hälsa.

Det var en forskare vid namn Norman Hollenberg som gjorde en fantastisk upptäckt gällande kakao. Norman Hollenberg upptäckte flavonoiden som går under namnet epicatechin och det är just detta ämne som är extremt läkande. Men eftersom epicatechin smakar bittert tar tillverkarna
bort detta ämne . Epicatechin finns även i choklad, te, vin, frukt och vissa bär som tex. tranbär.

Att tillverkare avlägsnar epicatechin ur sina kakaoprodukter är ett stort misstag för folkhälsan anser Hollenberg

De högsta halterna av epicatechin hittar du i kakao från Syd- och Mellanamerika

Men kakaon har även andra positiva effekter än just epicatechin som tex.

Theobromin och koffein:
Uppiggande

Kakaosmör:
Innehåller hjärtvänliga oljor och svårsmält fett, som bland annat mättar bra

Antocyaniner, katechiner och andra växtämnen:
Stärker ditt immunförsvar

Tryptophan:
Gör dig glad

Med andra ord, rå kakao ska ingå in din dagliga diet för att minska risken för diabetes, hjärtsjukdomar, cancer och stroke med upp till 90%

Kakao innehåller, som tidigare nämnt, rikligt med antioxidanter som fungerar på ett positivt sätt i våra kroppar. Antioxidanterna i kakaon hjälper bland annat din hud att hålla sig ung och fast längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *