Publicerad den 9 kommentarer

Fullt fokus med cannabis

Nu för tiden är det en välbeprövad självklarhet för mig att cannabisplantan besitter unika prestationsförbättrande egenskaper.

Så har det emellertid inte alltid varit.

Som de flesta människor i Sverige växte jag upp med en bild av cannabis som något slags ”knark”, och även om jag förstod att cannabis kanske inte var det farligaste alternativet på menyn, var jag verkligen inte på det klara med att plantan rent ut sagt kan användas i prestationsförbättrande syfte.

Det är med ett nostalgiskt leende jag minns min egen förvåning när jag insåg att det faktiskt är precis så det ligger till.

Året var 1995.

Jag hade fått tre jongleringsbollar i present av en släkting, som just kommit hem från Thailand, där jonglering tydligen var det senaste bland bohemiska backpackers, och nu skulle en av mina vänner lära mig den svåra konsten att jonglera.

Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Trots att min vän gång på gång förklarade och visade hur jag ska göra, lyckades jag inte hålla bollarna i luften mer än ett varv, och min frustration växte i takt med att bollarna om och om igen trillade i marken.

Jag minns hur jag till slut hade lust att kasta bollarna i väggen och lämna den idiotiska sysselsättningen till bohemerna på Thailands stränder.

Just som jag är på väg att ge upp och göra det kommer jag, liksom i sista sekunden, spontant på att jag i stället ska testa att slappna av med lite cannabis, och sedan göra ett nytt försök.

Jag vet inte om det var jag jag eller min vän som blev mest förvånad, men på första försöket plockade jag upp bollarna och började jonglera som om jag aldrig gjort något annat i hela mitt liv.

Det var helt sjukt.

Jag kunde knappt tro att det var sant, men samtidigt var det svårt att förneka fakta.

Cannabis hade helt enkelt gjort så att jag kunde jonglera från en sekund till en annan, och precis där och då insåg jag att cannabis verkligen är en växt med helt unika egenskaper.

Över tjugo år senare förstår jag rätt väl hur de olika ämnena i cannabis hjälper mig att vara avslappnad, fokuserad och närvarande inför och under en prestation.

Jag vet att CBD hjälper mig att hålla nere och balansera onödigt höga nivåer av stresshormoner. Jag vet att THC ger mig energi och fokus. Jag vet att en mängd olika ämnen samverkar på ett komplext sätt, och hjälper mig att prestera ännu bättre.

Sedan den dagen jag lärde mig jonglera har jag utforskat och bekräftat min erfarenhet under tusentals prestationer av olika slag, och det gäller såväl intellektuella som mer kroppsligt orienterade prestationer.

Idag finns dessutom en hel massa seriös forskning som styrker mina erfarenheter.

Samtidigt är det vi kallar fakta sällan lika omvälvande som egna upplevelser, så varför inte lägga undan mobilen eller datorn en stund och testa att utforska den här sidan av cannabis själv?

Du kanske blir lika positivt överraskad som jag. Och kanske får även du hjälp att klara av något du aldrig trodde att du skulle få till.

Välj ut något du tycker är svårt och frustrerande, men skulle vilja lära dig eller bli bättre på. Kanske ett danssteg du har svårt att få till? Kanske någon klurig övning från crossfiten?

Eller kanske vill du också lära dig att jonglera?

Plocka fram det du behöver. Ta en dos du är van med, av den cannabisprodukt du föredrar. Sätt sedan direkt igång med det du vill öva på.

Prova dig fram, och njut av att använda denna fantastiska planta på ett konstruktivt sätt, för att lära dig något nytt eller förbättra dig i något du redan kan.

Lycka till, och dela mer än gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet!

/Michael Mårtensson

Master i socialantropologi

 

9 reaktioner på “Fullt fokus med cannabis

 1. Stefan Morell Dom flesta har ju köp 1 och få en på köpet nu..
  Är ju 50% rabatt ..

  Janne Notstrand Stämmer det ännu.,snälla,tacksam för info snarast

  1. Hej min vän. VI har tyvärr inte denna rabatten. Mvh Paul

  2. Ursäkta för sent svar. Så många som skriver på Facebook och instagram att vi glömmer bort bloggen. Vi har 30 % rabatt. om du anger rabattkoden: wimhof

 2. Går det att trappa bort benzo medicin med cbd. Har diagnos Ptsd men känner att efter 10 år med samma medicin som inte hjälper mig längre. Att jag verkligen vill prova med cbd. Tack på förhand Ania

  1. Ska du trappa ner benzo ska du göra det under läkarvård. Benzo är en av 2 droger som du kan dö av när du trappar ner. Men i kombination med CBD med hög THC är det du skulle haft. Skriv ett Pm om du vill veta mer.

 3. […] Jag håller fullständigt med Woltering i detta med att cannabis kan ge oss ökat fokus, vilket jag redan skrivit en del om här. […]

 4. […] Det är alltså inte särskilt förvånande att mitt knä känns sämre utan cannabisolja, eller att det blir mycket bättre direkt jag smörjer upp det med lite cannabis igen, men i empirisk anda nöjer jag mig inte med enbart skrivna källor, utan ser till att testa saker i praktiken. […]

 5. […] cannabis kan bidra med extra fokus och uthållighet inför ditt träningspass har jag redan berättat, men det bör också sägas […]

 6. […] är det helt enkelt bara så otroligt mycket mer intressant med en växt som gör en mer kreativ, fokuserad, avslappnad, reflekterande, och i kontakt med sina känslor, än något jävla lösningsmedel, som […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *