Publicerad den 1 kommentar

Extra kreativ med cannabis

Många av världens mest framgångsrika människor har använt, eller använder cannabis, i syfte att stimulera fokus och kreativitet. Trots detta lever härskardiskursen om att cannabis gör en lat och omotiverad fortfarande kvar, i våra förmodat upplysta tider.

I egenskap av socialantropolog är jag skolad att lyssna på människors erfarenheter, i stället för att oreflekterat lita på dominerande diskurser, och jag är kraftigt allergisk mot okritisk tilltro till de maktinstitutioner som genererar sådana diskurser, i detta fall till exempel Socialstyrelsen.

Det är hög tid att vi börjar lyssna på människors erfarenheter, och tar en ordentlig funderare kring varför alla dessa framgångsrika och kreativa människor valt och väljer att använda just cannabis, i stället för att lyssna på hegemoniska diskurser.

Exempelvis menade Applelegendaren Steve Jobs att marijuana och hasch gjorde honom avslappnad och kreativ.

Hade detta påstående handlat om någonting annat, skulle väl halva jordens befolkning ha följt den karismatiske pionjärens tips, men bara för att det handlar om cannabis, är det väldigt många som inte hör vad han verkligen säger.

Detta är väldigt synd, tycker jag, eftersom cannabisplantan bevisligen besitter en enorm potential att stimulera människors kreativitet.

Och är det något världen skulle må bra av, så är det väl mer kreativitet.

Alltså, lyssna på Steve Jobs, och stay creative!

/Michael Mårtensson

1 reaktion på “Extra kreativ med cannabis

  1. […] mig är det helt enkelt bara så otroligt mycket mer intressant med en växt som gör en mer kreativ, fokuserad, avslappnad, reflekterande och i kontakt med sina känslor, än något jävla […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *