Publicerad den 1 kommentar

En skjutning i veckan är ingen jävla grinder

Till dig som är förälder. Detta är inte en pistol. Så du kan slappna av.

Jag skrattar så jag gråter, när jag ser att det tydligen finns poliser som “gör succé med informationsfilmer om grinders“, a.k.a “cannabiskvarnar” på polisiska.

Och då syftar jag inte huvudsakligen på själva den pajasaktiga informationen, som bland annat innehåller det helt vanvettiga påståendet att cannabis kan skada hjärnan.

Denna “information” är ren desinformation, som bygger på ett konglomerat av gamla myter, medvetna lögner och förlegade forskningsresultat.

Cannabis skadar inte hjärnan, utan har tvärtom förmågan att stimulera tillväxt av hjärnceller, skydda och reparera hjärnan från åldrande och olika former av skador, samt motverka hjärncancer.

Varför skriver inte den svenska lagens väktare om detta? Om de nu vill komma med information om cannabis, menar jag.

Hur som helst, jag syftar inte heller på att polisen förnekar att cannabis är en ofarlig naturdrog, även om denna “information” också är så uppåt väggarna fel att det blir roligt.

Fast tragikomiskt.

Om inte cannabis är ett exempel, vad är då en ofarlig naturdrog?

Att polisen inte fattar att alla dessa drogtester de tvingar medborgarna att ta, till stor del bara är en del av ett girigt skådespel, vars syfte är att drogtesttillverkarna och deras kompanjoner ska tjäna ännu mer pengar, är emellertid inte roligt alls.

Utan bara tragiskt.

Nej, jag tror faktiskt att det som gör det här med grinders så vansinnigt roligt, åtminstone vid första anblicken, är igenkänningsfaktorn.

När jag ser denna redan i sig skrattretande “information”, och den påföljande debatten, samtidigt som jag minns hur jag själv ganska nyligen sitter i möte med en dödsallvarlig socialtjänstlakej, som på fullaste allvar spänner ögonen i mig och “avslöjar” att min då 17-åriga dotter påträffats i en bil med en grinder, är igenkänningsfaktorn så hög att det borde spelas in en ny svensk komedi om detta.

Som om min dotter inte redan varit ärlig och berättat detta för mig. Och som om jag skulle bli arg över en grinder.

WTF? Och LOL. Som barnen skulle sagt.

Är det meningen att jag ska skratta eller gråta, liksom?

När den överseriösa lakejen sedan flyttar sin (o)kritiskt granskande blick till min dotter, för att fråga varför hon “hade en grinder  i fickan, om det nu inte var för att mala cannabis“, är det nästan proffsnivå på komiken.

Malmöpolisen lägger alltså på fullaste allvar en massa tid och skattepengar på att jaga “cannabiskvarnar”, och skickar sedan dessa pseudoärenden vidare till socialtjänsten, så att ännu mer resurser kan slösas bort, samtidigt som det sker omkring en skjutning i veckan på deras territorium, dvs. i en kommun med mindre än trehundratusen invånare.

Skrattet fastar i halsen. Big time.

En skjutning i veckan är ingen jävla grinder. Och inte roligt alls.

Det är hög tid att vi föräldrar ställer oss upp och kräver förändring nu. För vi vill väl ändå inte att polisen ska ägna sig åt att jaga “cannabiskvarnar”, medan vapenkulturen breder ut sig över Sverige, med ond bråd död som konsekvens?

Samma dotter som blev stoppad med en grinder, sa till mig en gång att hon sett så många pistoler i Malmö att hon inte längre håller räkningen.

Och då syftade hon inte på alla dem som polisen viftar med.

Det är dags för Sverige att vakna upp ur dvalan. För det är riktiga barn som dör. Och det är definitivt inte cannabis som dödar dem.

Och ingen grinder heller.

Ställ dig upp mot den här tragiska farsen, och stay healthy!

/Michael Mårtensson,
Anthropologist from the streets

1 reaktion på “En skjutning i veckan är ingen jävla grinder

  1. […] nej, cannabis är så klart inte farligare än pistoler. Givetvis är trauma från pistolhot mer skadligt än en läkeväxt. Men just denna händelse […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *