Publicerad den Lämna en kommentar

Cannabis som naturlig PWO

Att cannabis passar bra ihop med träning har länge varit ganska okänt i Sverige. Själv har jag ofta fått frågan hur jag kan träna så hårt fast jag använder cannabis.

”Just därför”, brukar jag svara då, och ibland tror jag att folk tror att jag skämtar.

Det gör jag sannerligen inte.

Jag har använt cannabis som träningsrelaterad hälsoprodukt så länge jag kan minnas.

Och jag är inte direkt ensam om att tycka att det fungerar.

Tar vi steget utanför Sveriges gränser, möter vi nämligen en helt annan bild än den här ”hur kan du träna fast du använder cannabis?”-attityden, som tyvärr fortfarande till stor del råder här.

Kolla till exempel in det här klippet, där den amerikanske fitnessexperten, författaren och kändiscoachen Justin Woltering berättar hur han använder cannabis som en naturlig PWO (pre workout).

Jag håller fullständigt med Woltering i detta med att cannabis kan ge oss ökat fokus, vilket jag redan skrivit en del om här.

Detta med att cannabis kan hjälpa oss att gå djupare in i oss  själva och liksom hitta oanade kraftreserver djupt där inne, är också något jag absolut kan relatera till.

Däremot håller jag inte alls med om att den som är lite lat och har svårt att komma ur soffan ska låta bli att använda cannabis som PWO.

Den late får i stället bara se till att välja en sativabaserad produkt, eftersom cannabis sativa har kraftigt energigivande och stimulerande effekter, till skillnad från cannabis indica, som har mer lugnande effekter

Så, nu när ni vet det finns inga ursäkter kvar för att inte ta itu med träningen.

Kör hårt, och stay healthy!

/Michael Mårtensson

 hälsomedveten socialantropolog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *