Publicerad Lämna en kommentar

10 dagars vattenfasta börjar på måndag

2020 ska bli mitt år då jag helar mig själv. Ska bli fri från inflammationer i kroppen och i mina relationer.

Sist jag var hos tandläkaren sa han att mitt tandkött var svullet. Kort därefter åkte jag till spanien och vattenfastade i 72 timmar. Åt ingenting annat än vatten under 72 timmar. När jag jag hade mitt återbesök hos tandläkaren vara han helt chockad över att inflammationen i mitt tandkött hade försvunnit. Jag som enbbart hade fastat i 3 dagar. Undrar vad som händer efter 10 dagars fastande. Ska bli intressant att se resultatet.

Må bäst min vän!

Med vänlig hälsning / Paul Burton

Publicerad Lämna en kommentar

Blodbad på Sveriges gator!

Tänk om kaffe hade varit förbjudet?

Hade kaffe varit förbjudet hade Sveriges gator svämmat över med blod.

När du förbjuder en substans medför det kontrollkostnader för samhället. Desto populärare substansen är desto högre kontrollkostnader.

Ta kaffe som exempel. Agda 80 år hade ej slutat dricka kaffe pga. ett förbud.  Den organisation som hade försett medborgarna med kaffe hade tjänat miljoner om inte miljarder. En organisation som verkar på en svartmarknad och tjänar mycket pengar måste ha ett högt våldskapital. För om någon tex försöker råna dem. Kan de ej vända sig till polisen. En kriminell organisation måste sköta sin egen beskyddar- och inkassoverksamhet.

Det är inte kaffet i sig själv som hade gjort människor våldsamma. Utan våldet hade ökat pga. kriminaliseringen av kaffe.

En kriminalisering av kaffe hade gött mördande psykopaters fickor. Dessa psykopater hade blivit så rika att de hade kunnat börja köpa upp stora företag i Sverige. Detta hade i sin tur lätt till en total underminering av Sverige som rättsstat

Låt oss odla, köpa och sälja vår medicin. Legalisera cannabis i Sverige nu!

Publicerad Lämna en kommentar

Cannabis ersätter opioider!

Ny forskning visa r att daglig användning av cannabis kan vara ett effektivt alternativ till opioider mot kronisk smärta

Sarah Blyth, grundare av High Hopes Cannabis Collective som hjäper människor att få tillgång till medicinsk cannabis istället för opioider, utanför anläggningen i Vancouver’s Downtown Eastside, den 28 november 2019.

Don Durban har använt opioider i åratal för att klara den kroniska smärtan i fötterna som orsakas av diabetesrelaterad svullnad. Han sökte också hjälp av medicinen en gång mot symtom på bukspottkörtelinflammation.

Men Vancouver-mannen och många andra människor använder sig numera av cannabis som ett alternativt sätt att lindra symptomen.

Mr. Durban, 66, säger att örten har varit ”fantastiskt smärtlindrande”, särskilt i sin ätliga form. ”Den gjorde att jag kunde dra ner på användningen av min Dilaudid [en opioid] när jag fick den utskriven.”

Hans erfarenhet backas upp av forskning. Nu forskning från University of British Columbia och British Columbia Centre on Substance Use pekar på att daglig användning av cannabis kan vara ett effektivt alternativ till opioider för människor som lider av kronisk smärta.

Forskare intervjuade över 1100 människor som uppgett att de under åren 2014 till 2017 hade kronisk smärta och kom fram till att de som dagligen använde cannabis var hälften så benägna att använda illegala opioider jämfört med de som inte gjorde det.

Forskningen görs eftersom det blir alltmer uppenbart hur farliga opiaterna är. Coroners Service of British Columbia släppte till exempel förra månaden uppgifter som visade att minst 690 människor i provinsen under det här året, fram till den 31 augusti, hade dött av överdoser av illegala droger.

Deltagarna i UBC- och BCCSU-studierna bestod av opioidanvändare som uppgett att de hade kronisk smärta och innefattade människor som därtill använde cannabis och de som inte gjorde det. 

Michael John Milloy, forskare vid BCCSU och biträdande professor vid UBC, sa att studien inte kan bekräfta att deltagarna tog opioider för att dämpa smärtan, men tidigare forskning har funnit att illegala opioider är ett vanligt sätt att hantera smärta. Och enligt honom överensstämmer deras resultat med ett ökat antal bevis för att vissa människor kan använda cannabis som smärtlindring istället för dessa opioider.

”Vi har studier om patienter i Kalifornien och i hela USA som använt medicinsk cannabis som rapporterar att många patienter kan dra ner på användningen av opioider när de använder cannabis”, sa han.

”Men nu är den [studien] verkligen ett framsteg eftersom det här är uppgifter från personer som jämför de som använder cannabis med de som inte gör det.” 

Att byta är dock inte alltid så lätt. För användare som Mr. Durban är tillgången till säker, laglig cannabis ”nära på omöjlig”, sa han.

Att ämnet blev lagligt förra året har gjort människor mer socialt bekväma med att konsumera cannabis – medicinskt och för avkoppling – sa Mr. Surban, men för vissa har de nya statliga bestämmelserna gjort att de inte har råd med och inte får tag på produkten, särskilt utan hjälp från sociala organisatörer som Sarah Blyth.

Sarah Blyth var med och grundade Overdose Prevention Society (Sällskapet för förhindrande av överdoser) och sköter numera High Hopes, ett program i Vancouvers Downtown Eastside som arbetar med att få fram trygg och säker tillgång på cannabis till invånarna. De får donationer med ätliga ämnen, torkade knoppar och tinkturer från lokala illegala dispensärer och är nu på gång att få affärslicens för att bli ett lagligt socialt företag.

Programmet ställer upp bord i området och erbjuder cannabis genom gåvor. ”Om det inte var för Sarah skulle det vara så mycket svårare”, sa Mr Durban.

Sarah Blyth sa att den legala marknaden är helt otillgänglig för olyckligt lottade användare.

”Man kan beställa det på nätet, men människor här har inga kreditkort”, sa Blyth. ”Legala butiker finns inte heller i närheten. Människor har inte så mycket att välja på.”

Enligt tidigare stadgar i Vancouver fick det inte finnas cannabis-återförsäljare i Downtown Eastside. Dessa stadgar hävdes i juni i år.

”Vi försöker hitta en plats, och vi försöker arbeta med licensierade tillverkare för att människor ska få något de kan ta [mot smärtan],” sa hon. ”Ju bättre kvalitet, desto bättre mår människor.”

För Mr. Durban är tillgången avgörande eftersom effekten av ämnet är så påtaglig. Numera tar han ätlig cannabis för att hantera medelmåttig till svår smärta, emellanåt tillsammans med opioider om den svåra smärtan inte släpper. Han sa att frekvensen för när han tar opioider har minskat från daglig användning till veckovis efter att han börjat med marijuana.

Sarah Blyth sa även att cannabis dock inte passar alla – så man kan inte helt överge opioider.

”Vi hör sådana här saker hela tiden: människor som vill använda det mot smärtan, för skador”, sa hon. ”Det tar inte bort behovet av säker tillgång av opioider, för det finns många människor som inte använder cannabis. Så det skulle bli en liten del av en större lösning.”

Cannabis ersätter opioider
Publicerad 2 kommentarer

Nu får det vara slut med de här dumheterna, cannabinoider dödar cancerceller

Nu får det vara slut med de här dumheterna. Som den här molekylärbiologen konstaterar, cancerceller begår självmord när de utsätts för den främsta psykoaktiva beståndsdelen i cannabis (THC). Lagstiftningen gällande cannabis måste avskaffas.

Jag är ursinnig och har så mycket tårar i ögonen att jag har svårt att se vad jag skriver. Min syster, som dog av cancer i ung ålder, brukade i förtrolighet berätta för mig att hon rökte cannabis för att lindra sin smärta och sitt illamående. Hon sa att det var det enda som hjälpte, men hon dolde det för våra föräldrar av rädsla för att bli bestraffad. Sedan såg jag den här videon och jag vill skrika ut till hela världen: ”varför väljer ni att blunda så för verkligheten?!”

Om du känner någon med cancer, då måste du se den här 5 minuter långa videon. Jag kände att den var så viktig att jag skrev ner texten för de som hellre vill läsa än titta på en video.

Molekylärbiolog Christina Sanchez från Madrid Complutense Universitetet i Spanien förklarar att cannabinoider (kemiska beståndsdelar, bland annat THC – den främsta psykoaktiva beståndsdelen i cannabis) fungerar väldigt effektivt när det gäller att bekämpa tillväxt av tumörer och direkt dödliga cancerceller.

”Celler kan dö på olika sätt och efter att ha behandlats med cannabinoider dog de på ett ”rent” sätt. De begick självmord, vilket är det man verkligen vill.”

Behandling med cellgifter och strålning dödar både friska och cancersjuka celler, vilket gör att behandlingen ibland anses lika dålig som sjukdomen. Om du någonsin sett ett barn pumpas full av cellgifter och hela nästa dag spy tills det knappt finns något kvar av henne, då vet du vad jag menar. Det hemska minnet av när min syster kräktes ut genom bilfönstret när vi for fram i full fart längs motorvägen och min far körde in mot kanten med spyor klistrade över hela sidan på bilen får tårarna att stiga i ögonen på mig till och med när jag skriver det här. Cannabinoider lämnar de friska cellerna i fred, och minskar därmed de här effekterna.

Dr Sanchez säger ”Jag förstår inte varför cannabis är ett är klassat som “Schedule 1” (Schedule 1; listan över substanser som ej har några medicinska effekter) för det är ganska uppenbart, inte bara från vad vi har hittat utan även många andra forskare, att den här växten har en bred terapeutisk potential.” Verkligen? Skulle en så klok person som hon inte förstå? Ändå var det så många diskussioner och faktiska bevis som lades fram om att cannabisskulle vara farligt innan den amerikanska regeringen förbjöd den 1937. Jävla idioter till politiker.

Jag hoppas du delar det här med alla som har en negativ syn på cannabis och särskilt de som har cancer. Medicinlagarna I USA är inget annat än galenskap som bara kan komma från politiker. Att neka cancerpatienter sådana här livräddande och smärtlindrande behandlingar är ren och skär ondska. Varenda politiker som hindrar cancerpatienter och läkare att dra nytta av sådana här behandlingar förtjänar att själva drabbas av sjukdomen. Låt dem lida precis som min syster gjorde innan hon hittade ett sätt att använda cannabis.

För att läsa orginaltexten till detta inlägg vänligen följ länken nedan:

https://valme.io/c/diseases/cancer/52qqs/enough-of-this-nonsense-as-this-molecular-biologist-states-cancer-cells-commit-suicide-when-exposed-to-the-primary-psychoactive-component-of-marijuana-thc-marijuana-laws-must-be-eliminated

Publicerad 2 kommentarer

Tack vare cannabis har det senaste året varit det mest fantastiska och oväntade i hela mitt liv.

Tonåriga Lucy Stafford, som lider av Ehlers-Danlos syndrom, uppger att hennes liv har förändrats till det bättre efter hon att hon börjat självmedicinera med cannabis.

Lucy Stafford har lidit av extrem smärta och genomgått ett flertal operationer för att få bukt med de nedbrytande följderna av den här sällsynta sjukdomen. Efter att hon med egna pengar börjat betala 800 pund i månaden för cannabis har Lucys smärta minskat så mycket att hon kunnat sluta med andra behandlingar och börjat studera på universitet.

Jag har den ärftliga bindvävssjukdomen Ehlers-Danlos syndrom, vilket i stort sett innebär att kroppen inte klarar att producera kollagen på rätt sätt. Bindväven i mina leder och min mage och min urinblåsa – alla mina inre organ – är mycket mer överrörliga och böjliga än vad de borde vara, vilket gör att de inte fungerar lika bra och gör extremt ont.

En del av sjukdomen innebär att lederna utan någon som helst orsak väldigt lätt går ur led. Så min axel kan gå ur led när jag kammar håret, och min höft kan gå ur led när jag vänder mig om i sängen – och orsaka en otrolig smärta.

Från det att jag var sådär 10 år har jag genomgått ett flertal olika operationer och behandlingar och har fått mängder med injektioner för att hantera sjukdomen. Från det att jag var 13 fick jag utskrivet opiater, och jag tog opiater precis varenda dag eftersom smärtan gjorde mig funktionsnedsatt. Men opiaterna hade hemska biverkningar och min kropp blev helt beroende av dem. Första gången när jag fick opiater utskrivet visste jag inte ens att de var beroendeframkallande och att kroppen blev beroende av dem.

Lucy Stafford har genomgått många operationer sedan hon var 10 år gammal.

Men när jag efter många år slutade ta dem blev jag väldigt väldigt dålig, och de hjälpte knappt mot den smärta jag hade från början eftersom de hade sådana hemska biverkningar. Detta ledde till att jag hoppade av skolan när jag var 15. Jag kämpade verkligen med skolarbetet. När jag var 16 fick jag till slut sondmatas under tre år eftersom jag var så sjuk. Jag hade tappat allt hopp om framtiden, om att skaffa någon utbildning och få ett liv. Jag klarade knappt att ta mig ut och träffa mina vänner för jag hade en sådan ofattbar värk – till och med när jag tog alla de idiotiska värktabletterna som inte fungerade. 

Förra året gick min käke ur led. Mina leder går ofta ur led eftersom det är en del av sjukdomen, men av någon anledning gick min käke ur led och fick kramp och fastnade. Jag opererades, och fick alla möjliga sorters mediciner och läkarna försökte komma på något sätt att vrida tillbaka min käke så den skulle komma rätt igen, men det satt helt enkelt fast.

Det går inte att beskriva hur jobbigt allt det här kändes. Jag såg ingen utväg. Då gjorde min läkare ett försök att skriva ut en cannabis-baserad medicin. Han visste inte så mycket om den som medicin, men kunde inte hålla på mer att öka dosen fentanyl jag fick. Så han hade faktiskt inget val. Så han prövade det men det godkändes inte genast till att få någon ersättning. Jag var så desperat att jag började medicinera med illegal cannabis och det gjorde en enorm skillnad och allt blev bättre. Jag insåg nästan direkt att alla de mediciner jag hade tagit i åratal i stort sett inte hade haft någon verkan alls – och jag slutade med dem så fort jag kunde.

När jag väl upphört med de där medicinerna kändes det som jag fick tillbaka min hjärna igen. Jag kunde tänka och kände mig inte alldeles utmattad och dränerad på grund av alla de här medicinerna jag hade behövt för att klara smärtan. Jag hade äntligen hittat något som var muskelavslappnande och smärtstillande, och som inget annat tidigare hjälpte det även mot matsmältningsproblemen, krampen i urinblåsan och allt annat som hade med sjukdomen att göra. Jag kunde sluta med alla mina mediciner och sondmatningen blev jag av med i början av det här året. Det har bokstavligen varit det mest fantastiska, otroliga och oväntade året i hela mitt liv. Jag tar cannabisolja under dagen som en underhållningsmedicin, och jag tar vaporizern som akut smärtlindring. Jag kan i själva verket sänka smärtnivån från omkring 10 till en fyra på några minuter.

Innan cannabisen fick jag så ont att jag var tvungen att åka till akuten där de gav mig höga morfindoser för att försöka få bukt med smärtan. Jag vågar inte tänka på hur mitt liv skulle sett ut om jag inte hittat cannabis – det har förändrat och räddat livet på mig.

Publicerad Lämna en kommentar

MYTER AVSLÖJADE OM DEKARBOLYXERING

Den Ultimata Guiden till Dekarboxylering av Cannabis

Introduktion

Dekarboxylering är en så viktig och ändå missförstådd process när det kommer till cannabisbruk. Årtionden av förbud har lett till spridning av ofullständig, felaktig eller helt enkelt bara orättvis information, inte bara till nackdel för patienter, utan för cannabisrörelsen som helhet.

För att belysa ämnet och ersätta myter med fakta har vi sammanställt den här guiden, som bara innehåller en liten del av vår forskning, för att bemöta de vanligaste myterna om dekarboxylering.

Vi åtog oss att göra det här personligen, och helt och hållet för patienternas skull. Hur kan vi öka åtkomsten och acceptansen av cannabis för hälsa och välbefinnande när själva den grundläggande faktan omges av mystik och skrönor?

Så vi bestämde oss för: inte några fler myter – enbart fakta. Och en vägledning till bättre och mer effektiv användning av cannabis.

Hälsningar Green Movement

Vad är dekarboxylering?

Naturliga cannabinoider i cannabisväxten är sura. För att kunna fästa vid receptorerna i vår kropp och få önskad effekt måste de dekarboxyleras, vilket innebär att den sura molekylen måste avlägsnas eller just ”dekarboxyleras”

Dekarboxylering är en funktion av tid, temperatur och atmosfär. Men det är inte så enkelt att man bara kan lägga en blomma (bud) i ugnen, grillugnen, kokgrytan eller ens tända eld på den. Att aktivera den helt och hållet utan att förstöra värdefulla cannabinoider är en vetenskaplig syssla som kräver precision. Om det görs rätt får patienterna ut så mycket mer av cannabisen och ges oändligt många sätt att använda den på. Det var just därför vi har valt att köpa in en dekarboxylator till shoppen (går att köpa från 1 december 2019). Enligt de forskningssrön som finns och gör denna apparat en komplicerad process enkel, diskret och tillförlitlig.

Vi insåg dock ganska snabbt att många års felinformation hade lett till att patienter kände sig konfunderade vad gällde dekarboxylering och hur man rent allmänt ska förhålla sig till cannabis. Så för att sprida lite ljus över de här processerna och göra även dessa delar enklare har vi sammanställt svaren till några av de vanligaste frågorna vi träffat på.

Myt #1 Färska och torkade cannabis blommor måste behandlas olika när det gäller dekarboxylering.

Den här myten hör man i olika former. Oftast hör man att “färska och torkade blommor dekarboxyleras olika snabbt” och “färska blommor inte kan dekarboxyleras – man måste avlägsna fukten”, och ibland är det riktigt tokigt som “att när man torkar blommorna dekarboxyleras det automatiskt, så varför måste jag göra något mer efter det?”

Allt detta är myter.
Färska cannabis blommor kan enkelt dekarboxyleras under rätt förhållanden, det är i själva verket ett bra sätt att bevara terpenerna i slutprodukten (jämför med doften från färska respektive torkade blommor). Att dekarboxylera färska blommor tar lika lång tid som att dekarboxylera torkade blommor i en kontrollerad miljö. Och (viktigast av allt!) rätt torkade blommor har inte dekarboxylerats som en följd av torknings- och kureringsprocessen.

I exemplen ovan av torkad och härdad cannabisblomma, observera att riktig kurering aldrig leder till någon påtaglig dekarboxylering.

Man kunde se högst 1% THC, i genomsnitt 0-6% av totalt dekarboxylerad THC.

Bara när cannabisen har förvarats felaktigt och utsatts för överdrivet mycket ljus och värme har man sett något mer dekarboxylering och/eller försämring, och inte ens under sådana extrema omständigheter är dekarboxyleringen ens i närheten av fullständig.

Fakta: Alla cannabis blommor, färska eller torkade, måste dekarboxyleras för att bli aktiva och biotillgängliga. Dekarboxylering av färska och torkade blommor görs på samma sätt.

Myt #2 Det är omöjligt att dekarboxylera över 70% för att inte förstöra THC.

Den här myten kommer från de mest spridda och felaktiga påhitt och härrör från den här ofta omnämnda men helt oanvändbara diagrammet (se bilden nedan).

Människor på internet har länge ansett den här kurvan som något heligt. En snabb genomgång visar dock varför den inte är någon tillförlitlig källa.

För det första gäller den dekarboxylering av ett hexanextrakt i en öppen behållare på en varm platta. Och ja, med det här materialet och under de här omständigheterna kan man inte dekarboxylera fullständigt utan att förstöra THC.

Fakta: Vi vet bättre än att förlita oss på en oanvändbar kurva från början av 90-talet. Och vi vet att det är möjligt att dekarboxylera fullständigt utan någon försämring. Läs vidare.

Myt #3 Man kan enkelt dekarboxylera hemma i sitt eget kök.

Patienter har det tufft. När de vill börja med cannabis möter de vitt skilda åsikter om hur man bäst dekarboxylerar och långa detaljerade anvisningar om hur man får det att bli rätt. Låter det bekant?

  • Koka under 3 timmar. Eller vänta, är det 12 timmar det ska koka?
  • Fastspänd tryckkokare
  • Håll koll på ugnen med hjälp av lasertermometer

Alltså, hur undgår en patient att bli helt förvirrad? I slutändan är det inte någon av de här metoderna som fungerar för att patienten tryggt ska få ut det mesta av sin cannabis, och det är viktigt att förstå varför.

Kokgryta alias Vattenbadsmetoden
En av de mest populära metoderna, tanken med att använda sig av kokgryta/vattenbadsmetoden är att vatten kokar vid en jämn temperatur (100 °C) och att det därmed blir lättare att kontrollera än i en ugns skiftande temperatur. Tyvärr är temperaturen för kokande vatten inte tillräcklig för att uppnå effektiv och fullständig dekarboxylering.

Dekarboxylering vid den här temperaturen går långsamt, och eftersom dekarboxylering inte är någon linjär process (för att “svansen” av THCA tar längre tid att omvandla) börjar man se en försämring på grund av att den utsatts för värme under överdrivet lång tid.

Kokgryta alias Vattenbadsmetoden

Dekarboxylering i Ugnen
Ugnar är inte gjorda för att hålla den exakta och precisa värme som i ett labb, och inne i ugnen kan temperaturen variera med i genomsnitt 10 grader i olika riktningar.

För en såpass känslig process som dekarboxylering kan dessa variationer leda till att cannabisen antingen blir bränd eller att den inte aktiveras fullt ut. Oavsett vilket, är det slöseri med värdefulla pengar och mediciner.

Dekarboxylering i Ugnen

Dekarboxylering i Grillugn
I likhet med ugnen saknar grillugnen exakt uppmätt temperatur och detta tillsammans med driften och placeringen av värmeelement kan lätt förstöra blommorna eller inte dekarboxylera blommorna fullt ut, och därmed kan man inte förlita sig på några bra resultat med en grillugn.

Dekarboxylering i Grillugn

För att hitta den maximala teoretiska mängden THC i ett prov, lägg till mängden THC som finns i provet till mängden THC som kan skapas från THCa med formeln:
Max THC = THC + THCa * 0.877

Dekarboxylering med Nova
Nova är utrustad med avancerad logik, dubbel sensorteknik och högteknologisk termisk filt och använder preciserade värmecykler för att uppnå fullständig dekarboxylering utan förluster.

Dekarboxylering med Nova

Fakta: Köksapparater saknar tillräcklig utrustning för att skapa de omständigheter som behövs för fullständig, tillförlitlig dekarbolyxering, så vi utvecklade den här som har det.

Myt #4 Dekarboxylering av koncentrat är annorlunda än dekarboxylering av blommor ELLER så kan man bara dekarboxylera koncentrat genom att se hur koldioxid-bubblorna förångas.

Koncentrat som har framställts professionellt, extraherats och renats under rätt omständigheter har inte dekarboxylerats och behöver aktiveras före intag eller utvärtes bruk. Den tid och temperatur som är bäst för dekarboxylering av blommor gäller även för koncentrat. Som framgår nedan kan BHO-extrakt bli aningen mer koncentrerade under dekarboxylering, troligtvis på grund av avdunstning från resterande lösning och fukt.

I likhet med cannabisblommor som torkats och lagrats korrekt, har koncentrat som tillretts och renats korrekt genomgått liten eller ingen dekarboxylering, mindre än 5% av total dekarboxylerad THC.

Koncentrat tex BHO

Fakta: Dekarboxylering av koncentrat fungerar enligt samma framtagna metod som dekarboxylering av blommor.

Myt #5 Cannabis måste malas innan den dekarboxyleras.

Vår förslag är faktiskt att du inte gör det. Den här myten uppstod i ett försök att uppnå jämnare värme och söka övervinna temperaturskillnader när man använde ugnen för dekarboxylering. Vid mer exakt dekarboxylering kan man lämna trekomerna ifred och behöver inte mala dem. Novas termiska cykler genomsyrar knoppen jämnt och med intakta knoppar ges fler användningsalternativ efter dekarboxyleringen och kan öka materialets hållbarhet. Alla tester som gjorts med Nova har varit med icke-malet material.

Fakta: Man behöver inte mala cannabis innan den dekar-boxyleras på ett exakt vis, och när trikonerna förblir intakta kan lagringstiden förlängas.

Myt #6 Fetter och alkohol krävs vid beredning av cannabis.

Det råder ingen tvekan om att alkohol och fetter under vissa omständigheter kan underlätta vid beredning och användning av cannabis, och vi kommer snart till det. Men först, det finns en tendens att överdriva betydelsen av alkohol- och fettextraktion så att patienter helt i onödan tillbringar timmar, dagar och till och med veckor med att tillreda sin medicin. Det är lätt att förstå var den här myten härrör från, eftersom den grundar sig på forskning men ofta med felaktig tillämpning.

Det stämmer att cannabis är fett- och alkohollöslig men inte vattenlöslig, vilket innebär att THC inte kan bindas till ett vatten-baserat ämne på samma sätt som det kan med fetter och oljor.

fett och alkohol

På något sätt har det setts som självklart att patienter måste extrahera till smör eller oljor eller att använda något alkohollösligt ämne. Olyckligtvis för patienternas del är de här processerna komplicerade, tidskrävande och i slutänden felaktiga. Det är mycket enklare för patienterna att enbart aktivera blommor eller kief och använda direkt.

Det går att komma förbi krångligheter och förhindra slöseri, och samtidigt dra nytta av hela plantans terapeutiska föredelar. Direkaktivering och avkok ger så många fler alternativ till hur cannabis kan användas, och det gör att patienterna snabbt kan tillreda för att använda på huden, lägga under tungan eller äta. Den omedelbara ersättningen för flera timmars extraktion: ta en dos dekarboxylerad blomma eller kief och blanda med 1/2 matsked fett som t.ex. kokosolja och använd sedan. Byt ut mot smör om du föredrar det.

Syftet med fettet när det blandas med de aktiva cannabinoiderna är att det ska underlätta upptaget vid matsmältningen eller genom huden, vilket är ett perfekt användbart sätt att utnyttja fetter när man doserar cannabis.

Något som patienter snabbt upptäcker med exakt dekarboxylering är att det behövs så lite blomma eller kief att direkt avkok är som att strö peppar vid en entré eller att lägga vitaminpulver i en smoothie. Patienter som vill ha smör eller olja för smakens skull behöver bara snabbt extrahera efter dekarboxyleringen för att göra det så enkelt och verkningsfullt som möjligt.

Fakta: Fetter och alkohol behövs inte för att dekarboxylera eller använda cannabis, men det kan vara användbart att ta ihop med aktiverad cannabis för att underlätta matsmältningen och upptaget.

Den här guiden är början på ett fortsatt samtal kring hur man bäst tillreder cannabis för hälsa och välmående. Ta vara på cannabis som den användbara ört den är. Den kommer förändra ditt liv.

Shanel Lindsay är grundare av Ardent Cannabis och står bakom Nova dekarboxylator, ätliga kapslar och sublinguala wraps. Hon är säker på att patienter och läkare – även de som inte tidigare sett cannabis som ett alternativ – med mer utbildning, forskning och tillförlitlig klinisk data kommer upptäcka att det är en legitim, livskraftig och säker behandling.

Ett särskilt tack till vår testleverantör, MCR Labs, som genomförde HPLC-testerna som beskrivs i den här guiden på sitt ISO-ackrediterade försöksanläggning för cannabis i Firmingham, MA. För åtkomst till testdatan, kontakta shanel@ardentcannabis.com.

Denna text är en översättning från engelska och kommer från www.ardentcannabis.com

Artdent dekarboxyliserings maskin kommer du hitta i shoppen på www.Greenmovement.se 1 dec 2019

Publicerad Lämna en kommentar

Kakao är en superfrukt

Kakao i sin råa form kan sänka risken för diabetes, hjärtsjukdomar, cancer och stroke med upp till 90 procent.

Ett regelbundet intag av kakao i rå form ger dig ett fantastiskt skydd mot kroniska och allvarliga sjukdomar. Desto mer rå kakao du får i dig desto bättre är det för din hälsa.

Det var en forskare vid namn Norman Hollenberg som gjorde en fantastisk upptäckt gällande kakao. Norman Hollenberg upptäckte flavonoiden som går under namnet epicatechin och det är just detta ämne som är extremt läkande. Men eftersom epicatechin smakar bittert tar tillverkarna
bort detta ämne . Epicatechin finns även i choklad, te, vin, frukt och vissa bär som tex. tranbär.

Att tillverkare avlägsnar epicatechin ur sina kakaoprodukter är ett stort misstag för folkhälsan anser Hollenberg

De högsta halterna av epicatechin hittar du i kakao från Syd- och Mellanamerika

Men kakaon har även andra positiva effekter än just epicatechin som tex.

Theobromin och koffein:
Uppiggande

Kakaosmör:
Innehåller hjärtvänliga oljor och svårsmält fett, som bland annat mättar bra

Antocyaniner, katechiner och andra växtämnen:
Stärker ditt immunförsvar

Tryptophan:
Gör dig glad

Med andra ord, rå kakao ska ingå in din dagliga diet för att minska risken för diabetes, hjärtsjukdomar, cancer och stroke med upp till 90%

Kakao innehåller, som tidigare nämnt, rikligt med antioxidanter som fungerar på ett positivt sätt i våra kroppar. Antioxidanterna i kakaon hjälper bland annat din hud att hålla sig ung och fast längre.

Publicerad Lämna en kommentar

Missbruk uppstår inte på grund av vad du sväljer eller injicerar

 

Missbruk uppstår på grund av den nivå av smärta du känner inom dig. Ändå har vi byggt ett system där vi tror vi kan stoppa missbruk genom att öka smärtan för den som missbrukar.

Om vi skulle designa ett system som gick ut på att hålla människor beroende. Då hade vi designat exakt det system som vi har idag. Ett system som kriminaliserar de människor som redan ligger nere för räkning

Avkriminalisera eget bruk eftersom det hjälper människor att sluta missbruka. En avkriminalisering frigör dessutom de resurser som vi behöver för att hjälpa dem som far illa i samhället

Ställ dig denna frågan?

Nästa gång du ser en utslagen, hemlös person med ett problematiskt bruk av droger.

Ska du ställa dig följande fråga: Vem ska dyka upp för att “hjälpa” personen i fråga? Ska polisen duka upp som bär pistol och letar efter kriminella?

eller

socialsekreteraren, prästen, imamen, föreningslivet, vänner, familjen etc

De som har drogproblem ska bemötas som sjuka, inte som kriminella.

Publicerad Lämna en kommentar

Sök mening inte lycka!

Efter alla år av studier fick du äntligen jobb. Det kändes bra i början. Men efter ett tag började tankarna sippra in från ditt omedvetna. Gör jag rätt? Tänk om jag har fel? Osv. Det är inte lätt att erkänna när man haft fel. Särskilt inte när man har byggt sin karriär på dessa felaktigheter. Det är inte heller lätt att byta karriär. Särskilt inte när man har köpt, bostad, sommarstuga, skaffat ungar etc.

Men allt detta tar inte ifrån dig det faktum att du har byggt en karriär på att bestämma över andra människor. Vi pratar inte om barn och ungdommar. Utan andra vuxna. Vuxna som är precis som dig. Människor med drömmar och mål. Men de vill inte leva som dig när det kommer till vissa aspekter av deras diet. Det  skadar ingen. De vill bara kunna leva sitt liv som de vill och kunna stoppa i sig vad de anser är rätt för dem.

Men du säger nej och  gör allt för att tvinga dem att sluta. Du hotar med dryga böter, stigma, fängelse och till och med döden. Om de inte gör som du säger. Din karriär kräver detta utav dig. Och vem är du utan din karriär. Utan din feta lön, status, huset, bilen, sommarstugan, semesterbilderna på Facebook?

Det är lättare att bara fortsätta än att erkänna att man har haft fel. Det är svårt att ge upp alla sina leksaker (prylar). Men det är det rätta. Det vet du!

Du pekar fingret på kriminella som härjar på stan och skjuter varandra för status och prylar. Men de är precis som dig. De söker lycka istället för mening. Precis som du. Tror de att prylar och status gör en lycklig. Men den sanna lyckan ligger i att känna mening med sitt liv genom att utvecklas och bidra till andra än sig själv.

Du måste sluta först och ge upp din jakt på status och prylar. Innan du kan peka finger och be någon annan göra det.

En man sökte upp Gandi för att be om råd om hur man slutar äta socker. Mannen frågade: – Gandih jag vill sluta äta socker, hur ska jag göra?

Gandih sänkte sitt huvud och tänkte för sig själv en lång stund. Till slut höjde han på huvudet och svarade: – Min broder kom tillbaka om 1 månad så ska jag ge dig svaret!

Mannen sökte upp Gandih efter en månad och frågade: – Gandih nu har det gått en månad, kan du svara på hur jag ska göra för att sluta med socker?

Gandih: – Sluta ät socker!

Mannen tittade fundersamt på Gandih och frågar: -kunde du inte sagt det för en månad sen?

Gandih:  – nej. Jag var tvungen att själv sluta med socker för att kunna ge dig mitt råd.

Må bäst och njut av sommaren min vän ❤️🙏

Att känna mening, utveckling och att man bidrar är botemedlet för depression. 

 

Ps: Vi är vuxna, vi skadar inga andra människor. Så länge vi inte gör det låt oss leva livet på våra egna villkor så är du snäll ❤️🙏 bygg en karriär på någonting annat än att bestämma och försöka tvinga människor att leva som du vill.

Publicerad Lämna en kommentar

Elon Musk håller på att ta fram ett implantat som länkar din hjärna med din smarttelefon!

Källa: Michael Scaturro, CNN Business July 17, 2019, kl 14:00

Elon Musk är grundaren bakom ett gäng av innovativa företag som tex:
Tesla som producerar elbilar och SpaceX som erbjuder rymdresor för privatpersoner.

Elon Musk vill operera in bluetooth-aktiverade implantat i din hjärna.

Musk hävdar att implantaten kommer möjliggöra telepati samt reparera skador hos personer med som har svårt att röra sig. Elon Musk som både är VD och grundare för Tesla och SpaceX säger att hans nya företag Neuralink kommer trådlöst koppla ihop din hjärna med din mobil.

Hjärnimplantaten som produceras av Neuralink kommer bestå av pyttesmå chip som är uppkopplade till 1000-tals ledningar som mäter en tiondel på bredden av ett mänskligt hår.

Chipet har en USB-C-port som är samma adapter som används av Apples MacBook (AAPL). Chipet ansluts via Bluebooth till en liten dator som bärs över örat och till en smartphone, berättar Elon Musk.

“Om du ska sticka in något i en hjärna vill du att den inte ska vara stor,” sa Musk

Vidare berättade Musk att chipimplantat i hjärnan kan användas av dem som vill förbättra sitt minne eller av strokeoffer, cancerpatienter, förlamade eller människor med andra medfödda defekter.

Företaget säger att upp till 10 implantat kan placeras i en patients hjärna. Chippen kommer därefter anslutas till en iPhone-app som patienten kan styra med hjälp av sin smarttelefon. Chippen kommer att installeras av en robot som Nuralink själva har skapat.

Musk berättade att roboten kommer borra 2 millimeter hål i skallen på personen som ska implantatet. Och att en del av chipet kommer användas för att plugga igen hålet i patientens skalle.

“Gränssnittet till chipet är trådlöst, så du har inga ledningar som kommer sticka ut ur ditt huvud. Det är väldigt viktigt,” tillade Musk.

De första operationerna kommer att starta i slutet av 2020 sade Musk och kommer enbart kräva lokalbedövning.

Enligt New York Times har Musk investerat 100 miljoner USD i sitt San Francisco baserade Neurolink
in.

Musks plan att utveckla datorimplantat för människor har föregåtts av både Facebook och Google.
Men kritikerna tror att de flesta inte hade känts sig trygga med att Google eller Facebook stoppade in en litet dator direkt i hjärnan.

Men det är inte alla som gillar Elon Musks idé.

Daniel Newman, huvudanalytiker vid Futurum Research och medförfattare av boken Human / Machine säger följande: – Tanken att ett stort företag får tillgång till information i ens hjärna känns obehagligt. Den informationen kan användas för att påverka, manipulera och utnyttja människor.