Publicerad den 2 kommentarer

Är cannabis lagligt i Spanien?

Kommersiell försäljning av cannabis är fortfarande olagligt i Spanien.

MEN!

Vuxna får legalt konsumera cannabis i en “privat” miljö som tex. i sitt hem eller i en lokal som tillhör en ideell förening. Men det är viktigt att man inte stör sina granna och håller sina plantor utom synhåll

Att bruka, inneha eller köpa cannabis på allmän plats är inget grovt brott i Spanien. Det är en mindre förseelse som kan leda till böter.

Spaniens motsvarighet till våra län är till viss del autonoma med egen bestämmanderätt. 2018 legaliserade Katalonien odling, konsumering och distributionen av cannabis via registrerade cannabisklubbar.’ Dessa klubbar måste vara självförsörjande och ideella.

Klubben får enbart producera 150 kg torkade cannabisblommor per år och måste följa vissa regler gällande marknadsföring och hur du blir medlem.

Green Movements favoritklubb i Barcelona är Gourmet Ganja som ligger i stadsdelen Bon

2 reaktioner på “Är cannabis lagligt i Spanien?

  1. Synd att inte Sverige förstår sig på plantan mer och hur mycket den gör för människor. Inte bara för nöjes skull utan även som medicin. Som är bevisat åter och åter om igen i flera länder och från proffs som arbetar dagligen och intensivt med detta!
    Denna nolltolerans har åter om och om och om visat sig ATT INTE FUNGERA FÖR FEM ÖRE! Helt j*vla sinnessjukt hur dum blinda, trångsynta *s dom verkligen är. Skulle göra en väldans massa om dom slutade se i tunnelseende och fortsätta med att det är dödsknark sedan sitter du med kanylen i armen. Men dom själva brukar mer en gärna drogen alkohol gladligen.
    Det måstes till en förändring, för åker du dit bara så som en liten pluttbit 0.5 (till och med mindre en så) så får du böter, du får uppskjutet lemp, har du körkort blir du av med det. Och det blir straff efter straff i princip. Spyr över Sveriges drogpolitik, för denna nolltolerans som ska va så ”bra” har ju säkerligen tagit bort att vi har högst dödlighet i överdoseringar i heroin osv. Men det är ju plantans fel enligt dom för det är en inkörsport… Bullshit…

    1. Tack för din kommentar vännen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *