Publicerad den Lämna en kommentar

After work med nyoljat knä

Power of cannabis

Under ungefär en vecka har jag inte tagit någon cannabisolja, för att se om jag skulle uppleva någon skillnad i fråga om min knäskada, med och utan cannabis.

Kanske är det så självklart att det knappt behövs sägas, men skillnaden var enorm.

Jag känner redan några timmar efter första intaget hur leden är mindre inflammerad, och både mitt knä och hela jag känns påtagligt mycket mjukare och rörligare.

Idag vet vi att det mytomspunna ämnet THC fungerar som en kraftfull antioxidant, med tjugo gånger så stark antiinflammatorisk effekt som aspirin, och dubbelt så stark antiinflammatorisk effekt som kortison. I samverkan med den icke-psykoaktiva cannabinoiden CBD,  fungerar THC faktiskt som en mer kraftfull antioxidant än både C-vitamin och E-vitamin. Dessutom får du en välgörande muskelavslappnande effekt på köpet (källa: https://sportskneetherapy.com/marijuana-for-knee-pain-and-swelling/)

Det är alltså inte särskilt förvånande att mitt knä känns sämre utan cannabisolja, eller att det blir mycket bättre direkt jag smörjer upp det med lite cannabis igen, men i empirisk anda nöjer jag mig inte med att enbart lita på skrivna källor, utan ser till att testa saker i praktiken.

Testat och klart, och nu ska det bli extra skönt att köra dagens after work-träningspass med nyoljat knä.

Jag rekommenderar alla att göra samma sak.

Kör hårt, och stay healthy!

/Michael Mårtensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *