Publicerad den 3 kommentarer

6 skäl att kombinera sex med cannabis


Att cannabis är kul, avslappnande och hjälper dig att njuta av livet, är inte direkt någon nyhet.

Men visste du att cannabis även kan förbättra ditt sexliv?

Ja, du läste rätt. Cannabis har faktiskt förmågan att göra ditt sex bättre. Som sagt vet vi redan att cannabis är kul, och att plantan har positiva hälsoeffekter, men släng in lite  ultraintensiva orgasmer på det, så är det svårt att förstå varför inte alla brukar cannabis varje dag.

Cannabismotståndare älskar att köra med den gamla förlegade “inkörsportsteorin“, alltså att cannabisbruk på något mystiskt vis skulle orsaka missbruk av “tyngre droger”, att cannabis är kraftigt beroendeframkallande, och att du förstör ditt liv om du väljer att bruka växten.

Inget av detta är sant.

Cannabis är en fantastisk växt. Den får dig att må bra, men ger ingen “baksmälla”, till skillnad från alkohol.

Så nu undrar du så klart, hur kan cannabis göra mitt sexliv bättre?

Jo, så här ligger det till:

 

1. Cannabis kan hjälpa dig att nå orgasm

Många kvinnor har svårt att uppnå orgasm. Faktiskt är det så att en av tre kvinnor upplever sådana svårigheter i sitt sexliv. Som tur är finns det alltså enkel hjälp att få. Och så här fungerar det:

Den receptor som påverkas i hjärnan när vi brukar cannabis, t.ex. genom att röka plantans blomknoppar, kallas CB1, och när denna receptor aktiveras blir vi upphetsade. Enligt Dr. Mitch Earlywine, professor i psykologi på State University of New York är det så att “CB1-receptorn tycks vara involverad i den ökning av taktil känslighet och den generella euforikänsla” vi upplever när vi brukar cannabis.

I klartext innebär detta alltså att cannabis har förmågan att  öka din känslighet för fysisk beröring och ge en känsla av kroppslig eufori.

Så, har du problem att uppnå klimax, testa att ta ett par ordentliga bloss på en joint och se om du inte lyckas uppnå höjder du inte visste fanns inom dig.

 

2. Cannabis ökar din sexuella uthållighet

Vem vill inte ha ännu mer uthållighet i sängkammaren? Genom att kombinera dina sängkammarövningar  med cannabis kan du förvandlas till en sexuell superhjälte, med en uthållighet du inte upplevt tidigare.

Exempelvis visar en amerikansk studie att så många som 39 % av deltagarna upplevde att deras sexualakter varade längre, när de rökt cannabis innan.

Så, om du tar med dig cannabis in i sängkammaren, kommer din partner troligen att tacka dig för multipla orgasmer, snarare än att klaga på att du kom för snabbt, eller liknande.

 

3. Cannabis gör din orgasm mer intensiv

Vet du vad som är än fetare än en orgasm? Jo, en riktigt, riktigt intensiv och fullständigt omskakande orgasm.

Och cannabis har förmågan att göra din orgasm väldigt intensiv. En man berättar till exempel att “cannabis får tiden att röra sig långsammare. En orgasm kan kännas som den varar i en halv minut, och vara otroligt intensiv. De bästa orgasmerna jag upplevt har varit under påverkan av cannabis, oavsett om jag varit ensam eller med en partner”.

Till skillnad från alkohol, som ju verkligen har förmågan att ruinera din sexuella förmåga, kan cannabis göra ditt sexliv bättre och skönare.

 

4. Cannabis är bra för din relation

Par som använder cannabis tillsammans, är de par som bråkar minst.

Det verkar helt enkelt som att cannabis kan vara en nyckelfaktor för en lycklig och sund relation till din partner. Faktum är att det finns ett samband mellan cannabisbruk och lägre mått av våld i nära relationer. Exempelvis skriver The Daily Mails reporter Sarah Griffiths, i en artikel från 2014, att”[f]orskningsrön tyder på att cannabisbruk är kopplat till lägre nivå av aggression mot ens partner”.

Enligt the Washington Post har the Univeristy of Buffalo följt 600 par, sedan så länge tillbaka som 1996, och upptäckt att par som använder cannabis verkligen bråkar mindre.

Cannabis har förmågan att föra dig och din partner närmare varandra, eftersom växten gör er lugna och avslappnade. Ingen vill väl bråka när de känner sig avslappnade och chilled out, helt enkelt.

 

5. Cannabis är ett afrodisiakum

Cannabis har en lång historia som afrodisiakum, med en välbeprövad förmåga att stegra sexlust och åtrå.

Exempelvis menar den välkände cannabisforskaren och psykiatern Dr. Lester Grinspoon att cannabis “förbättrar sexlivet för många människor“, och att det “inte råder någon tvekan om att cannabis gör människor mer mottagliga för sina egna sexuella känslor och behov”.

Så, skippa ostronen som afrodisiakum nästa gång, och testa cannabis i stället.

 

6. Cannabis löser upp spänningar innan akten

Det är allmänt känt att cannabis kan lindra oro och ångest. Denna egenskap kan vara väldigt användbar inför sex.

Cannabis har förmågan att göra dig avslappnad och komma i rätt stämning för älskog. Eventuella sexuella spänningar, som gör dig osäker och nervös, försvinner som i ett trollslag, med hjälp av cannabis, och du blir avslappnad och ready to rumble.

Enligt Medical Daily, fungerar cannabis som naturens egen Xanax, med en “lugnande och avslappnande effekt som minskar oro och ångest”.

Cannabis effekt på hjärnan kan nyttjas för att behandla kroniska ångestproblem. Faktiskt är det så att cannabis sänker nivåerna av stresshormoner i kroppen, via vårt endocannabinoida system, som bland annat reglerar smärta och aptit. I processen interagerar THC med anandamid, en signalsubstans som genererar avslappning och lyckokänsla, såväl som sömnighet.

Så, efter ett par bloss på en joint, eller kanske några droppar olja, är du redo för en härlig vända i sängkammaren. För att du är avspänd, och avspänt sex är bra sex.

Kör hårt, och stay healthy!

/Michael Mårtensson

(informationen är delvis hämtad från: www.alternet.org/drugs/6-reasons-6-better-weed)

3 reaktioner på “6 skäl att kombinera sex med cannabis

 1. Vilken löjligt bombsäker ton.
  Det finns faktiskt individuella upplevelser. För många är det INTE så som du beskriver.
  För många finns det visst en baksmälla, i form av paranoia.
  Många par bryter upp pga ojämnt cannabisbruk, någon tar mer, någon mindre.
  Det är absolut inte så att cannabis är någon slags magisk lösning på allting.
  Absolut tycker jag att de flesta borde vejpa någon gång rekreationellt, men varje dag?
  Absolut inte. Det finns ett värde i att ha ett nyktert sinne.
  Några djupdykningar om året, absolut, som man sedan tar med sig och lär sig av. Men nykter är bäst, då är man anpassad till andra människor. Att sitta och punda varje dag är inget annat än egoism. Narcissism.

  Det tråkiga med cannabisförespråkar-sidan är att vissa (som du) går till sådana ytterligheter att det bara blir löjligt. Alla känner inte som du på Cannabis. Nyansera dig lite, om du inte vill låta som en tonåring från Flashback.
  Vänlig hälsning Anna

  1. Tack för att du delar med dig. Intressant att du börjar med att skriva “Vilken löjligt bombsäker ton”. För att sen fortsätta skriva med en nedlåtande och bombsäker ton.

   1. Ja, jag gjorde samma reflektion.

    Hur som helst. Jag översatte en artikel, som jag inte ens har skrivit själv.

    Är du säker på att du inte är upprörd bara för att det handlar om sex?

    Paranoian går över när ruset går över. Det är dina rädslor som kommer upp till ytan. Det är inte farligt.

    Kram/Michael Mårtensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *